Sala

Menu weselne – takie rzeczy tylko jesienią

Menu weselne jesienią

Jesień jak każda pora roku ma swoje uroki, kolory, prawa i smaki. Wyróżnia się nie tylko złotymi pięknymi barwami, które pomimo chłodniejszej temperatury ogrzewają nasze serca i powprowadzają w niezwykły klimat. Te kilka jesiennych miesięcy daje ogrom możliwości, których nie dostaniemy w inne pory roku. Potrawy sporządzone ze składników charakterystycznych w tych miesiącach, są nie tylko nie do powtórzenia w smaku, ale także ich wygląd zabiera dech w piersiach i wywołuje uśmiech na twarzy.

Jesienne menu

Jesienne menu na weselu może bardzo wyróżniać się o tych pozostałych. Może w bardzo dużym stopniu odchodzić przede wszystkim wyglądem od tradycyjnych potraw. Potrafi nadać całej zastawie, a nawet wystrojowi nietuzinkowy i niekonwencjonalny wygląd, którym zaciekawi głodne brzuchy gości. Jeśli lubisz smak kremu z dyni lub samej dyni i jabłek w karmelu to będzie strzał w dziesiątkę. Dyniowe smaki jako przewodnie na stole do tego piknę zdobienia tą piękno pomarańczową potrawą to świetny pomysł na podkreślenie prawdziwego klimatu pięknej jesieni.

kilka inspirujących przykładów na zapełnienie swojego jesiennego, ślubnego menu.

Uważam, że jest to najbardziej rozbudowany punkt jesiennych inspiracji. Wystarczy postawić na ciasta z sezonowych owoców (jabłka, dynie, marchewki) jako przyprawę naszych przysmaków dodać oczywiście cynamon. Da nam niepowtarzalny smak, ale również i zapach, który będzie unosił się cały czas w powietrzu. Ciasteczka i tarty. Świeże owoce i te maczane w karmelu! Cydr do picia. Nie sądzicie, że dżemy i miody jako upominki dla gości pasują tu jak do żadnej innej pory roku?

Menu weselne jesienią Menu weselne jesienią Menu weselne jesienią Menu weselne jesienią Menu weselne jesienią Menu weselne jesienią Menu weselne jesienią

 

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *